Skip to main content
Ημερομηνία ισχύος: 01 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για το Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει πρωταρχική σημασία και αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη σοβαρότητα. Ο σεβασμός προς τα προσωπικά δεδομένα που διαχειριζόμαστε και η διασφάλιση της σωστής επεξεργασίας τους είναι μία από τις προτεραιότητες του Ιατρείου μας. 

Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία τους πραγματοποιείται πάντα σύμφωνα με τις αρχές και τις απαιτήσεις που τίθενται από το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως από το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679. 

1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Το Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ ενεργεί σαν Υπεύθυνος Επεξεργασίας για όλα τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, μεταβάλλει, ανακτά, υποβάλλει σε επεξεργασία, διαβιβάζει, περιορίζει ή διαγράφει.

Ιατρός Φωτεινή Σωπασή, Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος 
(διακριτικός τίτλος: Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ)
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 30, Τ.Κ. 68100, Αλεξανδρούπολη
Τηλέφωνο: (+30) 25510-89927
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Για τα θέματα που αφορούν την επεξεργασία και γενικότερα τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) του Ιατρείου στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

2. ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ & ΣΚΟΠΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Α. Όταν επισκέπτεστε την Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ
Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα με κύριο σκοπό τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και την έκδοση των διαγνώσεων/αποτελεσμάτων τους. 

Για την παροχή των υπηρεσιών αυτών στους ασθενείς της, η Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ συλλέγει και επεξεργάζεται τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή αριθμό Διαβατηρίου, ΑΜΚΑ, ασφαλιστικό ταμείο και αριθμό Μητρώου αυτού, καθώς και δεδομένα υγείας (π.χ. ιατρικό ιστορικό, αποτελέσματα παλαιοτέρων εξετάσεων, κλινική κατάσταση), τα οποία αποτελούν μέρος του ιατρικού φακέλου του ασθενούς. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε δείγματα βιολογικού υλικού (π.χ. αίμα, ούρα) που συλλέγουμε στο χώρο του Ιατρείου ή μας προσκομίζετε για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.  

Άλλοι σκοποί επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η τηλεφωνική ή με άλλον τρόπο επικοινωνία είτε α) για να σας ενημερώσουμε για θέματα σχετικά με την υγεία σας ή β) για να σας υπενθυμίσουμε την επανάληψη των εξετάσεών σας (μετά από συγκατάθεσή σας), καθώς και η έντυπη ή ηλεκτρονική αρχειοθέτηση. 

Σας ενημερώνουμε ότι στους χώρους του Ιατρείου λειτουργεί με σκοπό την ασφάλεια και προστασία φυσικών προσώπων και αγαθών κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης (CCTV), μέσω του οποίου καταγράφονται εικόνες ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων στους δημόσιους χώρους των εγκαταστάσεων του Ιατρείου. Η καταγραφή των εικόνων και η επεξεργασία των σχετικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για την επεξεργασία των δεδομένων εικόνας μέσω του CCTV που λειτουργεί στο Ιατρείο εδώ

B. Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο της Αιμοανάλυσης ΕΒΡΟΥ (https://www.aimoanalysis.gr/) 
Κάθε φορά που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ιατρείου, γίνεται χρήση cookies, τα οποία είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεστε μέσα στην ιστοσελίδα του Ιατρείου, με σκοπό να εξασφαλίσουμε την ορθή λειτουργία και τη συνεχή βελτίωσή της και να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση μέσα από το www.aimoanalysis.gr.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Πολιτική για Cookies που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρείου και την οποία σας παρακαλούμε να διαβάσετε. 

3. ΝΟΜΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νομικές βάσεις επεξεργασίας των δεδομένων μπορεί να είναι κατά περίπτωση: 
i. Η παροχή προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής και ιατρικής διάγνωσης, προκειμένου να λαμβάνουν οι ασθενείς μας τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες (όταν επισκέπτεστε το Ιατρείο για τη διενέργεια εξετάσεων).
ii. Η συμμόρφωση της Αιμοανάλυσης ΕΒΡΟΥ με έννομες και κανονιστικές υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από τα ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία του Ιατρείου.
iii.  Η προώθηση, διαφύλαξη και προστασία των έννομων συμφερόντων τόσο του  Ιατρείου, όσο και των ασθενών του, στην περίπτωση που χρειαστεί να υποστηρίξουμε νόμιμες αξιώσεις ή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας ενώπιον των δικαστηρίων. Ως έννομα συμφέροντα μεταξύ άλλων νοούνται η ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Ιατρείο, καθώς και η απρόσκοπτη και συνεχώς βελτιούμενη λειτουργία του. 
iv.    Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ρητή συγκατάθεσή σας την οποία μας παραχωρείτε ελεύθερα για συγκεκριμένους σκοπούς επεξεργασίας (π.χ. για να αποστείλουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας στον παραπέμποντα ή θεράποντα γιατρό σας ή για να σας υπενθυμίσουμε την επανάληψη των εξετάσεών σας). 

4. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχουν καταρχάς οι εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοι του  Ιατρείου, στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους από τη θέση εργασίας τους.

Επιπλέον, τα προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να διαβιβαστούν σε τρίτους αποδέκτες, όπως ενδεικτικά: 

  • Το ασφαλιστικό ταμείο σας
  • Στο θεράποντα ιατρό σας, εφόσον μας το ζητήσετε και μας εξουσιοδοτήσετε σχετικά
  • Την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία σας, σε περίπτωση που μας γνωστοποιήσετε ότι θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε
  • Σε συνεργαζόμενα εξειδικευμένα εργαστήρια
  • Σε ελεγκτικούς και άλλους δημόσιους φορείς, στα πλαίσια συμμόρφωσης του Ιατρείου με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό, ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο

[Ειδικότερα για τα αποτελέσματα των PCR τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού SARS-CoV-2 (COVID -19),  είμαστε υποχρεωμένοι -βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας- να γνωστοποιήσουμε το αποτέλεσμα της εξέτασης (αρνητικό ή θετικό) στο ΗΔΙΚΑ (Μητρώο COVID)]. 

Οι διαβιβάσεις των προσωπικών δεδομένων σας γίνονται σε κάθε περίπτωση με ασφάλεια, εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα και υπό τον όρο τήρησης του ιατρικού απορρήτου (στην περίπτωση κοινοποίησης ιατρικών δεδομένων). 

5. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του Ν. 3418/2005 να τηρούμε τον ιατρικό φάκελο των ασθενών μας (και όλα τα προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνονται σε αυτόν) για 10 χρόνια. Επιπλέον, τηρούμε τα δεδομένα για το χρονικό διάστημα που απαιτείται από το συνολικό νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία του Ιατρείου.

Το βιολογικό υλικό που συλλέγεται για την πραγματοποίηση εξετάσεων καταστρέφεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση και επεξεργασία του για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων/διάγνωσης.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ
Αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας μπορείτε να ασκήσετε τα παρακάτω δικαιώματα: 
•    Δικαίωμα πρόσβασης 
Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε ποια δεδομένα σας τηρούμε και επεξεργαζόμαστε, για ποιο λόγο και άλλες συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με αυτά, καθώς και να μας ζητήσετε αντίγραφό τους
•    Δικαίωμα διόρθωσης
Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση, τροποποίηση και συμπλήρωση των προσωπικών δεδομένων σας 
•    Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»)
Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας όταν αυτά τίθενται σε επεξεργασία μετά τη σχετική συγκατάθεσή σας. Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία βασίζεται σε άλλη νομική βάση (όπως ενδεικτικά στην εκτέλεση σύμβασης, σε έννομη υποχρέωση ή στην προστασία έννομων συμφερόντων του Ιατρείου κλπ.) το δικαίωμά σας αυτό μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς ή να μην υφίσταται
•    Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας
-    όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους και μέχρι να γίνει η σχετική επαλήθευση
-    εναλλακτικά, αντί για τη διαγραφή τους
-    όταν δεν μας είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους τα συλλέξαμε, είναι όμως απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων από εσάς
-    όταν έχετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία τους και μέχρι να επαληθευτεί ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία αυτή από το Ιατρείο
•    Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία
Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας όταν αυτή γίνεται με βάση έννομο συμφέρον, καθώς και για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης προφίλ. Το δικαίωμά σας στην εναντίωση στην επεξεργασία συμπεριλαμβάνει την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και την κατάρτιση προφίλ.
•    Δικαίωμα στη φορητότητα 
Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε και να λάβετε τα προσωπικά δεδομένα σας σε μορφή που σας επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτά, τη χρήση και επεξεργασία τους με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επιπλέον, για τα δεδομένα σας που επεξεργαζόμαστε με αυτοματοποιημένα μέσα και με βάση τη συγκατάθεσή σας ή για την εκτέλεση σύμβασης, μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε απευθείας σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό 
•    Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης
Αν η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν την ανάκλησή της. 

Για την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων σας και για οποιαδήποτε ερώτημα, παράπονο ή άλλη ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 25510-89927. 

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΑΠΔΠΧ)
Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) σχετικά με θέματα που αφορούν την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας

8. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 
Η Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και μεριμνά συνεχώς προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται από τυχαία ή αθέμιτη απώλεια, καταστροφή, παραποίησή, απαγορευμένη διάδοση ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά.

9. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η πολιτική αυτή ενδέχεται να επικαιροποιείται κατά διαστήματα. 
Η παρούσα τελευταία έκδοση ισχύει από 01.01.2022


Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ
Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο

Κων/νου Παλαιολόγου 30
(γωνία Ι. Καβύρη) 1ος Όροφος
68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλ.:    25510 89927
Κινητό: 6947 405557
Fax:     25510 88755

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Σάββατο: 08:00 - 13:00


Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ
Αιμοληπτήριο Σαμοθράκης

Καμαριώτισσα-Σαμοθράκη
(Δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς)
68100, Σαμοθράκη

Τηλ.:    25510 41100

Ωράριο Λειτουργίας Αιμοληπτηρίου:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 13:00