Skip to main content
Ημερομηνία ισχύος: 01 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ (CCTV)

Σας ενημερώνουμε ότι στους χώρους του Μικροβιολογικού Διαγνωστικού Ιατρείου Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ λειτουργεί κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης (CCTV) μέσω του οποίου καταγράφονται εικόνες ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων στους κοινόχρηστους χώρους των εγκαταστάσεων του Ιατρείου. Η καταγραφή γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. 

1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ιατρός Φωτεινή Σωπασή, Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος
(διακριτικός τίτλος: ΑΙΜΟΑΝΑΛΥΣΗ ΕΒΡΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ)
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 30, Τ.Κ. 68100, Αλεξανδρούπολη
Τηλέφωνο:  (+30) 25510-89927
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

2. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 
Για τα θέματα που αφορούν την επεξεργασία και γενικότερα τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) του Ιατρείου στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3. ΣΚΟΠΟΣ & ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Χρησιμοποιούμε σύστημα βιντεοεπιτήρησης με σκοπό την ασφάλεια και προστασία φυσικών προσώπων και αγαθών. 

Νομική βάση της συγκεκριμένης επεξεργασίας είναι η προάσπιση των έννομων συμφερόντων του Ιατρείου, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 στ. του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679. 

Ως έννομο συμφέρον μας νοείται η προστασία του χώρου και των αγαθών που βρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπή ή απρόκλητη καταστροφή. Επιπλέον, οφείλουμε να διαφυλάσσουμε την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας και της περιουσίας των εργαζομένων, των ασθενών και των επισκεπτών του Ιατρείου. 

Συλλέγονται μόνο δεδομένα εικόνας από τους κοινόχρηστους χώρους του Ιατρείου, χωρίς καμία υπέρμετρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. 

4. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της λειτουργίας του συστήματος βιντεοεπιτήρησης τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο σε ειδικό χώρο του Ιατρείου και στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το αρμόδιο και εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

5. ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Τα δεδομένα που καταγράφονται στο σύστημα τηρούνται για 7 ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα και είναι αδύνατη η ανάκτησή τους. Εάν αντιληφθούμε κάποιο παράνομο περιστατικό, θα τηρήσουμε τη συγκεκριμένη καταγραφή σε ξεχωριστό αρχείο για 1 μήνα, με σκοπό τη διερεύνησή του και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων μας. Στην περίπτωση που το περιστατικό αφορά τρίτο πρόσωπο, μπορεί να τηρήσουμε τη συγκεκριμένη καταγραφή σε ξεχωριστό αρχείο για 3 μήνες.  

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ
Αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας μπορείτε να ασκήσετε τα παρακάτω δικαιώματα: 

• Δικαίωμα πρόσβασης 
Έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και να λάβετε αντίγραφό της. 

• Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»)
Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας

• Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας:
- όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους και μέχρι να γίνει η σχετική επαλήθευση
- εναλλακτικά, αντί για τη διαγραφή τους
- όταν δεν μας είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους τα συλλέξαμε, είναι όμως απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων από εσάς
- όταν έχετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία τους και μέχρι να επαληθευτεί ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία αυτή από το Ιατρείο

• Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία
Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας όταν αυτή γίνεται με βάση έννομο συμφέρον

[Επισημαίνεται ότι στις τυπικές περιπτώσεις συστημάτων βιντεοεπιτήρησης εφαρμόζονται τα δικαιώματα πρόσβασης, περιορισμού, εναντίωσης και διαγραφής, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να εφαρμόζονται και τα λοιπά δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων]. 

Για την άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων σας και για οποιαδήποτε ερώτημα, παράπονο ή άλλη ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στα στοιχεία επικοινωνίας της παραγράφου 1. 

Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε την ημερομηνία και κατά προσέγγιση την ώρα καταγραφής των δεδομένων σας, καθώς και το χώρο του Ιατρείου, όπου έγινε η καταγραφή την οποία αφορά η άσκηση του δικαιώματός σας, έτσι ώστε, αφενός να διευκολύνετε τον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων, αφετέρου να συμβάλετε στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΑΠΔΠΧ)
Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr) σχετικά με θέματα που αφορούν την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας

8. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η πολιτική αυτή ενδέχεται να επικαιροποιείται κατά διαστήματα. 
Η παρούσα τελευταία έκδοση ισχύει από 01/01/2023. 


Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ
Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Ιατρείο

Κων/νου Παλαιολόγου 30
(γωνία Ι. Καβύρη) 1ος Όροφος
68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλ.:    25510 89927
Κινητό: 6947 405557
Fax:     25510 88755

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 07:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
Σάββατο: 08:00 - 13:00


Αιμοανάλυση ΕΒΡΟΥ
Αιμοληπτήριο Σαμοθράκης

Καμαριώτισσα-Σαμοθράκη
(Δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς)
68100, Σαμοθράκη

Τηλ.:    25510 41100

Ωράριο Λειτουργίας Αιμοληπτηρίου:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 13:00